Pametni telefon - Sony Xperia XZ

Pametni telefon - Sony Xperia XZ Istaknuto

Objavljeno u Pametni telefoni Napisao/la  Cobra Siječanj 19 2017 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Autor: Božidar Žitnik, Zagreb, 19.01.2017.

Pametni telefon Sony Xperia XZ

Od nedavno, na našem tržištu se nalazi novi flagship kompanije Sony Mobile. Xperia XZ predstavlja pravog nasljednika modela Z5. U Sonyju su odlučili zadržati poznate linije, no, uređaj je doživio i neke promjene. Naravno, tu je i naš video: https://www.youtube.com/watch?v=cPlXodC-29Y

 

Naravno, tu je sada snažniji Snapdragon 820, uz Adreno 530 grafiku. Uređaj dolazi s 3GB Ram memorije, te 32 ili 64GB Interne memorije. Sviđa nam se da je Xperia XZ i dalje otporna na vodu i prašinu, a tu su i sve ostale stvari na koje su već korisnici Sony pametnih telefona navikli.

Sony Xperia XZ 8

Čitač otiska prsta se nalazi na praktičnom mjestu sa strane, no, ta praktičnost je malo manja ukoliko se uređaj nalazi na ravnoj površini poput stola. Što se tiče baterije, ugrađena je litij ionska, kapaciteta 2900 mAh.

Sony Xperia XZ 6

Također, drago nam je da je Sony zadržao standardni priključak za slušalice što predstavlja sitnicu koja bi u današnje vrijeme moglo puno značiti. Naime, niz proizvođača ga jednostavno izostavlja, no, time nesvjesno gube niz korisnika koji vole glazbu i koriste kvalitetne žičane slušalice. Ipak, tu su i promjene, Sony je također prihvatio novi USB-C priključak kao novi standard, što u načelu podržavamo, obzirom da se sada ne mora puno paziti pri spajanju kabla za punjenje ili povezivanje s računalom.

Lana 3

 

Svakako treba napomenuti da je uređaj nešto veći, dolazi sa zaslonom veličine 5.2 inča tako da bi korisnici s manjim dlanom mogli imati i poteškoća ukoliko uređaj koriste jednom rukom.

Sony Xperia XZ 4

Naravno, Sony je uvijek i inovativan pa se na pozadini nalazi nova vrsta metala. Sony ga naziva alkaleido, no, s aspekta držanja u ruci, nismo primijetili posebnu razliku osjeta držanja u ruci. Ipak, uređaj izgleda posebnije, ali, tragovi prstiju su i dalje primjetni. https://www.youtube.com/watch?v=cPlXodC-29Y

Pročitano 1698 puta Poslijednja izmjena dana Poslijednja izmjena dana Siječanj 19 2017
slika 3

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja