Upravna zgrada - Ericsson Nikola Tesla Upravna zgrada - Ericsson Nikola Tesla
HONOR Magic 5Pro Krunoslav Ćosić - Božidar Žitnik

HONOR Magic5 Pro – neočekivano uzbuđenje! Istaknuto

Objavljeno u Pametni telefoni Napisao/la  Cobra Srpanj 18 2023 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma Video sadržaj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
18. srpnja, 2023. | Zagreb| Uredio: Božidar Žitnik   

HONOR Magic5 Pro – neočekivano uzbuđenje!

Nekim čitateljima naslov na prvu može zvučati pretenciozno. Znamo i sami koliko je dug i trnovit put kako bi neka tvrtka postala renomiranim i priznatim brandom. HONOR se danas napokon može pohvaliti uspjehom što nije bilo nimalo jednostavno obzirom na konkurenciju koja je niz godina gradila svoje dizajnerske i razvojne odjele.


Proteklih nekoliko tjedana sam iz prve ruke upoznao HONOR Magic5 Pro. Ovaj svojevrsni dragulj predstavljen je proljetos u Barceloni na MWC-u (Mobile World Congress) 27. veljače ove godine. Naravno, zgodno je i podsjetiti kako je bilo na predstavljanju i što smo sve tada saznali o samom uređaju. 

Reputacija top proizvođača stečena je odličnim dizajnom i izvanrednim i pomno odabranim hardverom što impresionira već i prije testiranja.

HONOR Magic5 Profoto: Božidar Žitnik
 

Kada se uzme mobitel u ruke prvo uočavamo težinu i kako leži u ruci. HONOR Magic5 Pro definitivno nije najlakši mobitel, težina od 219 grama impresionira i sjajno se osjeća. Dizajn i korišteni materijali, staklo s prednje i stražnje strane u kombinaciji s eko kožom impresioniraju, ali i ukazuju kako se radi o zaista posebnom uređaju.

HONOR Magic5 Pro foto: Božidar Žitnik 

Druga stvar koja nam je važna je zaslon. Veličina od čak 6.81 inča se možda čini prevelikom, no, uz LPTO OLED tehnologiju imamo zaslon koji omogućava dinamične promjene osvježavanja ovisno o potrebama i sadržajima koje gledamo. Naime, frekvencija osvježavanja zaslona od 120Hz omogućava upravo to. Sjajan primjer su video igre, poput zahtjevne igre Call of Duty Mobile, u kojoj je vrlo je važna jasna i oštra slika i pri najbržim pokretima unutar igre. Kako bismo zaokružili sliku važno je istaknuti da HONOR Magic5 Pro dolazi i s ultimativnom procesorskom snagu uz ugrađeni Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Tu je i mogućnost izbora ugrađene memorije. Možemo zaključiti kako je 256GB uz 8 ili 12GB RAM memorije i više nego dovoljno, a varijante s 512GB sa 12 ili 16GB RAM memorije pretvaraju HONOR Magic5 Pro u pravu računalnu mobilnu zvijer.

HONOR Magic5 Pro foto: Božidar Žitnik 

Uzevši tehnološke podatke i sam dizajn u obzir moram se prikloniti i prihvatiti „Tech to Inspire“ pristup tvrtke. Tehnologija koja inspirira.

HONOR Magic5 Pro DXOMARKIpak, u današnje vrijeme možda od svega je najvažnija kamera. HONOR Magic5 Pro i ovdje potvrđuje magiju, ali i rigorozno testiranje uz DXOMARK. Dakle, magiju čini trostruki sustav kamera. Sve tri dolaze sa senzorom od 50MP, primarna f/1.6, ultra široka f/2.0 i tele s f/3.0.

HONOR Magic5 Pro  foto: Božidar Žitnik 

Dakle, bez obzira slikali u lošim ili optimalnim svjetlosnim uvjetima, rezultatima ćete se svakako moći pohvaliti, a to zorno pokazuju i napravljene (needitirane fotografije ali i kratki video zapisi).

Hendriksov most Zagreb - by HONOR Magic5 Pro kamerafoto: Božidar Žitnik 

Zalazak Sunca Zagreb - by HONOR Magic5 Profoto: Božidar Žitnik 

MSU - by HONOR Magic5 Profoto: Božidar Žitnik 

WTT Zagreb 2023 - by HONOR Magic5 Profoto: Božidar Žitnik 

MSU skulptura - by HONOR Magic5 Profoto: Božidar Žitnik 

Kao što se vidi u primjerima, pokušao sam dočarati mogućnosti kamera u različitim uvjetima, od svjetla do mraka, od prirode, građevina pa do dvorana i velikog svjetskog stolnoteniskog događanja, a sličan je i odabir video kadrova. Definitivno, HONOR Magic5 Pro je uređaj koji bi dobrodošao i u svakodnevnom poslu.

Medvednica - Sljeme - by HONOR Magic5 Profoto: Božidar Žitnik  

Kako bi se ilustriralo snimanje videa, u nastavku možete pogledati i nekoliko needitiranih video snimaka napravljanih s pametnim telefonom HONOR Magic5 Pro:https://www.youtube.com/shorts/1b9Oy6Ii9UEZanimljiva je i prednja 3D 12 mega pikselna selfie kamera koja omogućava besprijekorno biometrijsko prepoznavanje lica što je danas vrlo važno zbog sigurnosnih razloga.

HONOR Magic5 Pro foto: Božidar Žitnik 

Uz sve navedeno, HONOR Magic5 Pro je i više nego poželjan pametni telefon, a svakako pozdravljam ugrađenu Li-Po bateriju od 5100mAh, što predstavlja odličnu sukladnost cijelog uređaja.

I na kraju, ali ne ništa manje važno, HONOR Magic5 Pro predstavlja odličan izbor za one najzahtjevnije korisnike i unatoč što se na tržištu nalazi nešto manje od pola godine, još uvijek je i jedan od najmoćnijih. Prava poslastica za „odlikaše“.


Pročitano 1111 puta Poslijednja izmjena dana Poslijednja izmjena dana Srpanj 18 2023

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja