Slušalice za HiFi sustav i za slušanje u pokretu

Slušalice za HiFi sustav i za slušanje u pokretu Istaknuto

Objavljeno u Multimedija Napisao/la  Cobra Ožujak 20 2017 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Božidar Žitnik, Zagreb, 11.03.2017./

 

Slušalice za HiFi sustav i za slušanje u pokretu

Focal – Slušalice Spirit Classic

Danas sve više slušamo glazbu u pokretu. Nekad smo koristili mp3 playere kao izvor glazbe, a danas pametne telefone. Usko grlo kvalitetnog zvuka su uvijek slušalice. S druge strane, kvalitetne slušalice su uvijek bile povezane s kućnim hifi sustavima koji su danas postali izbor odabranih. 

 

Focal 1 

Photo: Božidar Žitnik

Kako bi stvorili kompromisno rješenje u kompaniji Focal napravili su slušalice Spirit Classic. Na prvi pogled vidi se da se radi o sjajno izrađenim slušalicama koje jednostavno moraju izdržati stalnu upotrebu. Njihov kompaktan dizajn i kvaliteta izrade omogućiti će vam niz sati ugodnog slušanja, kako u toplini doma, tako i u pokretu. Kombinacijom metala i kvalitetnim zvučničkim jedinicama dobili smo prilično ozbiljan sustav koji će zadovoljiti mnoge korisnike.

Focal 3

Photo: Božidar Žitnik

Zgodno je da se u paketu nalaze dva kabla, jedan za slušanje u pokretu, prilagođen pametnim telefonima i drugi, duži, za spajanje s ozbiljnim Hifi-em. Kraći kabel je dužine 1.4m s mikrofonom koji se aktivira na dodir za korištenje za telefonske razgovore, a duži kabel je dužine 4m, što je predstavlja optimalan odabir, uz 6.3mm priključak za ozbiljnije Hi-Fi komponente. Zvuk je i više nego korektan, a osobito nam se sviđaju srednje i visoke frekvencije, dok je ono nisko – bas područje ipak ponešto skromnije. Prostornost i čistoća zvuka su onako kako treba biti, no, nedostatak u niskom frekventnom području svakako nije plus. Zapravo, slušalice emitiraju ozbiljan, dinamičan i topao zvuk s puno izraženih detalja. Kako u Focalu dobro kažu, slušalice se ipak najbolje snalaze kada ih koristite u svom domu u relativno tihom zvučnom okruženju, a tada nema potrebe maskirati okružujuću buku kako bi uživali u sjajnim glazbenim izvedbama. 

Focal 5

Photo: Božidar Žitnik

Naravno, kod zvuka se uvijek radi o subjektivnim ocjenama, a ukupan dojam dobivenog, obzirom na cijenu je izuzetno dobar. Slušalice nam je za potrebe izrade priloga i recenzciju ustupila tvrtka Rotary Audio, Ladislava Ružičke 2 u Zagrebu, http://rotaryaudio.com/ mjestu na posvećenom istinskim glazbenim užicima.  

Pročitano 2067 puta Poslijednja izmjena dana Poslijednja izmjena dana Ožujak 20 2017

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja