Slušalice za HiFi sustav i za slušanje u pokretu

Slušalice za HiFi sustav i za slušanje u pokretu Istaknuto

Objavljeno u Multimedija Napisao/la  Cobra Ožujak 20 2017 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Božidar Žitnik, Zagreb, 11.03.2017./

 

Slušalice za HiFi sustav i za slušanje u pokretu

Focal – Slušalice Spirit Classic

Danas sve više slušamo glazbu u pokretu. Nekad smo koristili mp3 playere kao izvor glazbe, a danas pametne telefone. Usko grlo kvalitetnog zvuka su uvijek slušalice. S druge strane, kvalitetne slušalice su uvijek bile povezane s kućnim hifi sustavima koji su danas postali izbor odabranih. 

 

Focal 1 

Photo: Božidar Žitnik

Kako bi stvorili kompromisno rješenje u kompaniji Focal napravili su slušalice Spirit Classic. Na prvi pogled vidi se da se radi o sjajno izrađenim slušalicama koje jednostavno moraju izdržati stalnu upotrebu. Njihov kompaktan dizajn i kvaliteta izrade omogućiti će vam niz sati ugodnog slušanja, kako u toplini doma, tako i u pokretu. Kombinacijom metala i kvalitetnim zvučničkim jedinicama dobili smo prilično ozbiljan sustav koji će zadovoljiti mnoge korisnike.

Focal 3

Photo: Božidar Žitnik

Zgodno je da se u paketu nalaze dva kabla, jedan za slušanje u pokretu, prilagođen pametnim telefonima i drugi, duži, za spajanje s ozbiljnim Hifi-em. Kraći kabel je dužine 1.4m s mikrofonom koji se aktivira na dodir za korištenje za telefonske razgovore, a duži kabel je dužine 4m, što je predstavlja optimalan odabir, uz 6.3mm priključak za ozbiljnije Hi-Fi komponente. Zvuk je i više nego korektan, a osobito nam se sviđaju srednje i visoke frekvencije, dok je ono nisko – bas područje ipak ponešto skromnije. Prostornost i čistoća zvuka su onako kako treba biti, no, nedostatak u niskom frekventnom području svakako nije plus. Zapravo, slušalice emitiraju ozbiljan, dinamičan i topao zvuk s puno izraženih detalja. Kako u Focalu dobro kažu, slušalice se ipak najbolje snalaze kada ih koristite u svom domu u relativno tihom zvučnom okruženju, a tada nema potrebe maskirati okružujuću buku kako bi uživali u sjajnim glazbenim izvedbama. 

Focal 5

Photo: Božidar Žitnik

Naravno, kod zvuka se uvijek radi o subjektivnim ocjenama, a ukupan dojam dobivenog, obzirom na cijenu je izuzetno dobar. Slušalice nam je za potrebe izrade priloga i recenzciju ustupila tvrtka Rotary Audio, Ladislava Ružičke 2 u Zagrebu, http://rotaryaudio.com/ mjestu na posvećenom istinskim glazbenim užicima.  

Pročitano 1951 puta Poslijednja izmjena dana Poslijednja izmjena dana Ožujak 20 2017
slika 3

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja