LG SIGNATURE OLED M LG SIGNATURE OLED M

LG lansirao prvi bežični OLED televizor na svijetu Istaknuto

Objavljeno u Multimedija Napisao/la  Cobra Kolovoz 04 2023 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
03. kolovoza, 2023. | Zagreb| Uredio: Božidar Žitnik   

LG lansirao prvi bežični OLED televizor na svijetu 

97-inčni OLED televizor s LG-evom „Zero Connect“ tehnologijom spreman je za globalno lansiranje 

LG Electronics (LG) lansira prvi bežični OLED televizor na svijetu, LG SIGNATURE OLED M s dijagonalom ekrana od 97 inča (model 97M3). Ovaj je model trenutno dostupan u Južnoj Koreji, a u planu je njegovo globalno širenje na ključna tržišta, uključujući Sjevernu Ameriku i Europu kasnije ove godine.

Koristeći tehničku i dizajnersku stručnost baziranu na LG-evom desetogodišnjem razvoju inovacija OLED tehnologije, s najvećim OLED ekranom od 97 inča te Zero Connect Boxom, prvim svjetskim bežičnim rješenjem za prijenos videozapisa i zvuka u 4K tehnologiji od 120 Hz i u realnom vremenu, model 97M3 ima za cilj potvrditi vodeću poziciju tvrtke u segmentu ultra velikih televizora.


LG SIGNATURE OLED M, osim strujnog, u potpunosti je oslobođen ostalih kabela. LG-evo bežično AV prijenosno rješenje razvijeno je kako bi pomoglo korisnicima u povezivanju s drugim periferijama, poput igraćih konzola i set-top boxova, nudeći im nov i bezbrižan način upravlja povezanim uređajima bez korištenja kablova.

Zero Connect tehnologija uklanja potrebu za korištenjem kablova i ostalih uređaja u neposrednoj blizini zaslona, omogućujući tako korisnicima potpuno uživanje u uranjajućem prizoru koji pruža ultra veliki zaslon u prostoru bez nereda. 

LG SIGNATURE OLED M ponosi se svojim 97-inčnim OLED ekranom (približno 245 centimetara u dijagonalnoj duljini) i Zero Connect Boxom, omogućujući AV prijenos u 4K razlučivosti (3840 x 2160 piksela) i stopom osvježavanja slike od 120 Hz (na udaljenosti do 10 metara između Boxa i ekrana).

S karakteristikama prave inovacije, 97M3 koristeći bežično rješenje predstavlja važan korak naprijed u evoluciji televizora. Zero Connect Box podržava različite opcije povezivanja, uključujući HDMI 2.1, USB, RF, LAN i Bluetooth, što olakšava spajanje raznih drugih preferiranih uređaja, od igraćih konzola do set-top boxova. Kako bi osigurala besprijekoran prijenos slike i zvuka, Zero Connect Box identificira optimalnu putanju prijenosa, a uz to ima i podesivu antenu koju je moguće prilagoditi lokaciji zaslona. 
 LG-OLED-97M3 - wireless

LG-evo vlastito bežično AV prijenosno rješenje može prenositi velike količine podataka brzinom do tri puta većom no što omogućava postojeći Wi-Fi 6E standard. Također je impresivno i to što LG-eva napredna Zero Connect tehnologija ujedno podržava Dolby Vision i Dolby Atmos. 

LG SIGNATURE OLED M također se ponosi elegantnim, ultra modernim galerijskim dizajnom koji omogućuje neprimjetno montiranje televizora uza zid. Otklanjajući potrebu za postavljanjem televizora na ormarić ili komodu, korisnici mogu organizirati svoj prostor točno onako kako žele. 

U skoroj budućnosti, model LG SIGNATURE OLED M s 97-inčnim zaslonom pridružit će se skupini modela OLED evo M s 83-inčnim i 77-inčnim zaslonima, također opremljenima Zero Connect tehnologijom, koji pružaju izvrsne performanse OLED ekrana u kombinaciji s AV prijenosom u 4K rezoluciji i stopom osvježavanja slike od 120 Hz. 

„Promatrano s pozicije tržišnog pionira, 97M3 je tehničko dostignuće ostvareno zahvaljujući LG-evoj desetogodišnjoj predanosti stvaranju nove vrijednosti za korisnike“, izjavio je Baik Seon-pill, voditelj razvojnog odjela u tvrtki LG Home Entertainment. „Osim što pruža vrhunsko iskustvo gledanja na ultra velikom zaslonu, LG-ev SIGNATURE OLED M prvi je televizor takve vrste koji korisnicima pruža novu razinu slobode u uređenju njihovog životnog prostora“. 

Pročitano 866 puta Poslijednja izmjena dana Poslijednja izmjena dana Kolovoz 04 2023

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja