Lenovo_ideapad

Lenovo_legion

Najveći hrvatski turnir u FIFA-i 17: Magenta 1 Gaming

Najveći hrvatski turnir u FIFA-i 17: Magenta 1 Gaming Istaknuto

Objavljeno u Multimedija Napisao/la  Cobra Studeni 24 2016 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Božidar Žitnik, agencijska vijest: Zagreb, 24.11.2016.

Najveći hrvatski turnir u FIFA-i 17: Magenta 1 Gaming 

Nogomet je danas sinonim za najvažniju sporednu stvar, barem kada mislimo na Europu i Južnu Ameriku. Naravno, kod nas se to u posljednje vrijeme na stadionima ne primjećuje, a i kvaliteta domaćih liga je lošija od naše imaginacije želja, tako da će slijedeća četiri tjedna, kao odgovor, nogomet postati najvažnija stvar, barem svim ljubiteljima videoigara u Hrvatskoj

 

Hrvatski Telekom organizirati će turnir Magenta 1 gaming kako bi se saznalo tko je najvještiji igrač-igračica video igre FIFA 17 na PlayStationu. Naravno, intencija je i povećati prodaju u blagdansko vrijeme, kada nas euforično vrijeme potakne kupovati i ono što nam nije u prvom planu. No, s druge strane, igranje video igara može biti i antistresni program u današnjem svijetu pritisaka, bilo na poslu, bilo u školi.

Naravno, oni koji već duže vrijeme „treniraju“ imati će dodatni poticaj obzirom da pobjednici turnira u pojedinim gradovima mogu osvojiti PlayStation 4 Pro. Naime, „winner takes it all“, tako kaže i pjesma. Dakle, ukupni pobjednik imati će razloga za veselje, pa i za pjesmu.

Turnir majstora digitalnog nogometa i onih koji će majstorima tek postati, započinje 26. studenog u Splitu (City Center One). Nakon Splita, seli se u Osijek (Portanova, 3. prosinca), Rijeku (Tower Centar, 10. prosinca), a u Zagreb stiže 17. prosinca (Arena Centar).

No, turnir neće biti izazov samo za „e-sportaše“, već i za poznatog sportskog novinara, i komentatora, Sašu Sušeca,kojeg se rado prisjećamo još na počecima, u drugoj polovici 90-tih, na tada sjajnom OTV-u, ha, još u Teslinoj ulici u Zagrebu. Naime, u svijetu video igara postoji posebna kategorija „komentatora“ koji su upravo fenomenalni. Poznaju tematiku, i sami su gameri, prepoznaju razne situacije i prenose ih, baš kao i emocije, online gledateljima i onima prisutnim na samom mjestu događanja. Zapravo, uspjeh događanja uvelike ovisi o njima. Stoga, Saši, držimo fige, no, moramo ga i upozoriti da se u svijetu video igara vrti ogroman novac i da su mogućnosti transfera velike.

Turnir će se održavati po kup sustavu, znači na ispadanje, tako da će pobjednik morati pokazati sve najbolje, a pobjednici će se moći uvijek pohvaliti da su bili najbolji na turniru, nećemo reći najbolji u gradu, jer se uvijek, u svakom sportu, nađe netko bolji.

Sony, kao jedan od glavnih pokrovitelja lige prvaka, već godinama puno ulaže u nogomet, a rezultati se i vraćaju kroz prodaju konzole PlayStation. Uređaj PlayStation 4 Pro nije puki nasljednik PlayStationa 4, već predstavlja nadogradnju za gamere koji žele uživati u igranju u 4K rezoluciji s visokim dinamičkim rasponom boja. PlayStation 4 Pro dvostruko je jači od običnog PlayStationa 4, pa će tako sve igre rađene za PS4 na PS4 Prou raditi brže i uz bolju vizualnu kvalitetu - čak i ako ih igrate na Full HD televizoru.

Franšiza video igara FIFA dugi je niz godina vodila bitku s glavnim rivalom Pro Evolution Soccerom za primat na tržištu digitalnog nogometa, međutim čini se da je 2016. ta bitka završila.

FIFA 17 je u prvom tjednu samo u Velikoj Britaniji prodana u 1,3 milijuna primjeraka, gotovo 40 puta više od najnovije igre u serijalu Pro Evolution Soccer. Osim toga, ta brojka predstavlja i rast od 18 posto u odnosu na broj prodanih primjeraka FIFA-e 16, a analitičari smatraju da bi FIFA 17, ako nastavi tako, mogla premašiti broj prodanih primjeraka FIFA-e 13, koja je prodana u 14,5 milijuna primjeraka u cijelom svijetu.

Od 1993., kada je izašla prva igra iz serijala do danas, igre iz franšize FIFA prodane su u više od 150 milijuna primjeraka diljem svijeta i to FIFA serijal čini najuspješnijom sportskom franšizom među videoigrama. Osim turnira u FIFA-i 17, natjecatelji i posjetitelji događaja u gradovima moći će isprobati Ubisoftovu igru Watch Dogs 2.

Na turnir se mogu prijaviti sve osobe starije od 10 godina, a prijave se popunjavaju tjedan dana prije turnira na linku:  http://obrasci.jutarnji.hr/magenta-1-gaming/

Pročitano 1394 puta Poslijednja izmjena dana Poslijednja izmjena dana Studeni 24 2016

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja