Nove LG-eve bežične slušalice TONE Free donose poboljšanu kvalitetu zvuka

Nove LG-eve bežične slušalice TONE Free donose poboljšanu kvalitetu zvuka Istaknuto

Objavljeno u Multimedija Napisao/la  Cobra Kolovoz 11 2022 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

11. kolovoza, 2022. | Zagreb Uredio: Božidar Žitnik 

 

Nove LG-eve bežične slušalice TONE Free donose poboljšanu kvalitetu zvuka

 

Nova linija nudi ultimativno iskustvo zvuka zahvaljujući vrhunskoj kvaliteti zvuka,
prilagodljivom ANC-u i iznimnoj udobnosti
 

Već duže vrijeme sam ljubitelj bežičnih LG slušalica. Jednostavnost dizajna, udobnost, ali i izuzetna zvučna slika predstavljaju razloge zbog kojih LG slušalice vrijede i više od same cijene. Stoga sam s nestrpljenjem iščekivao novu liniju koje su upravo pred nama. Naime, linija bežičnih slušalica TONE Free LG Electronicsa (LG) za 2022. pruža vrhunski doživljaj zvuka s naprednim audio tehnologijama, uz dizajn koji je još bolje prilagođen uhu i mnoštvom novih, korisnih značajki. Modeli slušalica TONE Free savršeno se uklapaju u današnji način života u pokretu i pokazuju stalnu usmjerenost kompanije LG prema samim korisnicima i njihovim potrebama.


Ovogodišnji flagship model T90 donosi impresivan zvuk zbog nekoliko nadogradnji. Za početak, tu je nova unutarnja struktura s većim zvučničkim jedinicama za dublje i zvučno kvalitetnije niske frekvencije. Korištenje grafena, materijala koji smanjuje vibracije i istovremeno poboljšava kvalitetu zvuka, omogućava nevjerojatno dinamičan, ali uravnotežen i oštar zvuk. LG-eve slušalice T90 integriraju napredne performanse posebne tehnologije Meridian Headphone Spatial Processing (HSP), LG-evog dugogodišnjeg partnera u pružanju vrhunskog zvuka Meridian Audia. S unutarnjom HSP tehnologijom, slušalice predstavljaju prirodniji doživljaj zvuka, stvarajući osjećaj kao da slušate glazbu koja se reproducira kroz pravi stereo zvučni sustav. Uz to, Meridianova tehnologija Perfect Balance omogućava postizanje dosljedne tonske ravnoteže pri bilo kojoj razini glasnoće.

Lg - TONE-Free-lineup 
Nadalje, T90 TONE Free Dolby Atmos prve su bežične slušalice na svijetu koje podržavaju Dolby Head Tracking na svim sadržajima i uređajima. Dolby Head Tracking rekalibrira zvuk u skladu s pomicanjem glave stvarajući pritom prirodniji doživljaj zvuka zahvaljujući kojem korisnici imaju osjećaj kao da su u središtu scene i doživljavaju potpuno novu razinu uranjajućeg audio iskustva bilo da slušaju glazbu, gledaju filmove, streamaju omiljene serije ili igraju videoigre. Dolby Head Tracking zajedno s Dolby Atmos sadržajem dodatno podiže iskustvo slušanja, pružajući nevjerojatne detalje, dubinu i jasnoću. Također, T90 prve su bežične slušalice koje imaju audio virtualizator, napredno rješenje za proširenje prostorne dimenzionalnosti koje je Dolby dizajnirao posebno za slušalice.

Lg - TONE-Free-lineup

Uz to, T90 dolaze sa Snapdragon Sound™ Technology Suite, što znači da korisnici mogu doživjeti razinu kvalitete zvuka koja je prije bila dostupna samo na žičanim slušalicama. Uz 24-bitni/96kHz zvuk visoke razlučivosti, LG-eve slušalice s tehnologijom Snapdragon Sound pružaju robusnu povezanost, kristalno čistu kvalitetu glasa i nisku latenciju, što ih čini savršenima i za glasovne pozive i igranje.

Povrh toga, vrhunske bežične slušalice nude poboljšanu opciju aktivnog poništavanja buke (ANC) s Double Step ANC algoritmom i ANC optimizacijom u stvarnom vremenu. Double Step ANC koristi novi filter s višom stopom sampliranja za učinkovitije poništavanje vanjske buke i napredni algoritam za otkrivanje i uklanjanje neugodnih i ometajućih zvukova. ANC optimizacija u stvarnom vremenu automatski prilagođava izvedbu ANC-a analizirajući stvarni položaj slušalica u uhu putem unutarnjih mikrofona.

Lg - TONE-Free-lineup
TONE Free pruža nevjerojatnu udobnost i pojačane performanse za poboljšan zvuk i optimizirano uklanjanje buke. Razvijen u suradnji s vodećim znanstveno-tehnološkim sveučilištem u Južnoj Koreji, POSTECH Ergonomic Design Technology Labom, komforan dizajn slušalica odlikuje ergonomska preciznost i optimiziran oblik koji daje bolji osjećaj u uhu. Novi modeli manji su i lakši od prethodnika, što znači da korisnici mogu koristiti TONE Free dulje vrijeme uz manje smetnji. Značajka Performance Fit osigurava pravo pozicioniranje u ušima pružajući vrhunsko iskustvo zvuka. 

Novi LG-evi modeli TONE Free također se isporučuju s UVnano kućištem za punjenje, koje koristi ultraljubičasto svjetlo kako bi slušalice bile higijenski čiste. Novost je u seriji 2022 šira pokrivenost UVnano tehnologije kojom se, steriliziraju svi dijelovi čepića. Uz to, T90 dolazi s medicinski sterilnim hipoalergenskim čepićima kako bi se smanjio rizik od iritacije kože u ušnom kanalu. Izvanredna udobnost još je jedna ključna prednost LG-evih slušalica TONE Free, koje sada imaju poboljšanu povezanost i širu kompatibilnost. Plug & Wireless, značajka koja omogućava da kućište za punjenje služi i kao Bluetooth odašiljač, poboljšana je korisnom, novom funkcijom glasovnog chata koja je idealna za konferencijske pozive i za razgovore tijekom igranja. Uz priloženi USB-C i AUX kabel korisnici mogu priključiti kućište na radio, traku za trčanje, sustav za zabavu tijekom leta u zrakoplovu i sl. kako bi uživali u bežičnoj slobodi i prvoklasnoj kvaliteti zvuka.
 Lg - TONE-Free-lineup

Zahvaljujući funkciji za preuzimanje poziva, premium model T90 čak pruža poboljšano iskustvo razgovora. Funkcija za pozive detektira i smanjuje okolne zvukove dok korisnik govori pa ga sugovornik bolje čuje. Novi modeli TONE Free nude do devet sati korištenja s jednim punjenjem, dok samo kućište može pružiti dodatnih 20 pa se slušalice mogu koristiti čak do 29 sati. A s novom značajkom brzog punjenja, mogu se u potpunosti napuniti nakon približno jednog sata u UVnano kućištu za punjenje.

U 2022. bit će predstavljene i LG-eve nove TONE Free fit linije (modeli TF7 i TF8), dizajnirane za aktivan životni stil, pružajući udobnost i praktičnost za aktivnosti od trčanja i brdskog biciklizma do energičnih treninga u teretani. Oba modela uključuju tehnologiju SwivelGrip, koja smješta slušalice čvrsto i udobno u uhu čak i tijekom najintenzivnijih treninga, dok lagani dizajn potiče bolju cirkulaciju zraka.

Lg - TONE-Free-lineup
Modeli TONE Free fit pružaju čvrstu ANC izvedbu, jasan prostorni zvuk s tehnologijom Meridian HSP te dodatnu razinu higijene s poboljšanim medicinskim hipoalergenskim čepićima i UVnano kućištem za punjenje. TF7 i TF8 ocijenjene su razinom IP67 te su otporne na kišu, prskanje, znoj i prašinu. 

Modelima TONE Free fit baterija traje 10 sati (do ukupno 30 sati s kućištem za punjenje). Za ugodnije vježbanje u teretani TF8 mogu se povezati sa starijim zaslonima na traci za trčanje bez Bluetootha s pomoću LG-evog inovativnog rješenja Plug & Wireless.

LG-eve bežične slušalice TONE Free 2022 bit će predstavljene javnosti diljem svijeta tijekom ovog mjeseca. 

 

KLJUČNE SPECIFIKACIJE

 

T90

T60

Kvaliteta zvuka

Upotreba grafena

DA

DA

Veličina pogonske jedinice

Dynamic 11Φ

Dynamic 11Φ

Tehnologija Meridian Sound

DA

DA

Dolby Head Tracking   

DA

-

Sustav mikrofona

3 mikrofona + VPU

3 mikrofona

ANC

ANC optimizacija u stvarnom vremenu

DA

NE

Double-step ANC Algorithm

DA

DA

Zdravlje

UVnano

DA

DA

Medicinski sterilni silikonski čepići

DA

DA

Trajanje baterije

Slušalice / kućište za punjenje

Do 9 sati / 20 sati (ANC isključen)

Do 9 sati / 20 sati (ANC isključen)

Udobnost

Plug & Wireless

DA

-

Mod šaptanja

DA

DA

Punjenje

Brzo punjenje

DA

DA

Bežično punjenje

DA

-

Aktivnost

IPX ocjena

IPX4

IPX4

Pročitano 321 puta Poslijednja izmjena dana Poslijednja izmjena dana Kolovoz 11 2022

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja