Televizor kao najposebniji tehnološki uređaj u povijesti civilizacije!

Televizor kao najposebniji tehnološki uređaj u povijesti civilizacije! Istaknuto

Objavljeno u Multimedija Napisao/la  Cobra Studeni 23 2021 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

23. studenog, 2021.| Zagreb
Uredio: Božidar Žitnik 

Televizor kao najposebniji tehnološki uređaj u povijesti civilizacije! 

Od svoje prve pojave televizor je uvijek zauzimao posebno mjesto u svakom domu. Ne samo da je je povezivao članove familija već je i dizajn samog uređaja morao biti u skladu s vremenom. S vremenom su televizori, uz razvoj tehnoloških rješenja, pratili i mijenjali dizajn uređaja u skladu s dizajnerskim trendovima. Tehnologija televizora i kvalitete slike se neprestano unaprijeđivala, a pojavom Interneta, mnogi su smatrali kako se televiziji kao takvoj bliži i konačni kraj. No, obzirom na nevjerojatan razvoj tehnologije slike, a kako je danas napokon i prateća infrastruktura prijenosa slike podignuta na visok nivo, tako televizori proživljavaju novi uzlet. Možda nije bilo očekivano, ali i Internet ima veliku ulogu u ovoj priči, obzirom da tehnologija omogućava distribuciju mnoštva kanala čija kvaliteta reprodukcije raste iz dana u dan.


Reborn – ponovno rođenje televizora! 

HD rezolucija slike bila je svojevrsni pokretač promjena. Televizije i infrastrukture diljem svijeta često nisu pratile razvoj TV uređaja, a takva je upravo situacija donedavno bila i kod nas. No, uz pun zamah kvalitete televizijskog signala, te uz tehnološki razvoj i pojavu 4K, pa i 8K, televizori ponovno postaju glavno multimedijalno središte svakog doma. Naravno, to postavlja i nove dizajnerske zahtjeve kojima se Samsung i više nego dobro prilagodio.

 

Trio Fantasticus - Samsung The Frame, The Sero i The Serif

Samsung_lifestyle/Samsung_Frame

Veličanstveni trojac predvodi Samsung The Frame. Naime, Samsung je prije točno dva mjeseca predstavio partnerstvo s kultnim Musée du Louvre u Parizu. Ovim partnerstvom, Samung vlasnicima The Frame televizora omogućava istraživanje muzeja kroz četrdeset umjetničkih djela i fotografija u 4K kvaliteti slike putem Art mode načina rada.

Samsung_lifestyle/Samsung_Frame
Izbor uključuje remek-djela koja se moraju vidjeti, Mona Lisa i Svadbena gozba u Kani, kao i fotografije veličanstvenih galerija Louvrea, njegove arhitekture i muzejskog terena (Piramida Louvrea, vrt Tuileries, itd.). Kratki opis svakog rada daje korisnicima uvid u njihovu pozadinu i povijest. Zapravo, ovo je najbolja preporuka svim ljubiteljima likovne umjetnosti koji uz navedeno mogu uživati u minimalističkom i elegantnom diizajnu s magnetnim okvirima koji omogućavaju personalizaciju izgleda vlastitim izborom boja i dizajna okvira.
Samsung_lifestyle/Samsung_Frame
Kako bi dojam bio što potpuniji, tu je Slim Fit zidni nosač uz kojeg Samsung The Frame izgleda baš poput prave slike. 
Naravno, dizajn koji u Vaš prostor unosi dah prave galerije, The Frame pruža živopisne boje 4K QLED kvalitete slike koju pokreće Quantum Dot tehnologija sa 100% posto spektra boja, uranjajući gledatelje u svijet bogatih i realističnih boja. Definitivno zadivljujuće.

 

The Sero – drugi član veličanstvene porodice

Samsung_lifestyle/Samsung_Sero

Suvremeni i dinamični način života donosi i dinamiku u Vašem dnevnom boravku. Naravno, ne možemo svi biti u svakom mjestu uvijek točno ispred televizora, a bez obzira na odličnu sliku i pod oštrim kutevima, ipak svi volimo biti baš upravo ravno ispred televizora. Hm, pomicanje stolica još može nekako, ali većih fotelja teško.


Samsung_lifestyle/Samsung_Sero
No, Samsung The Sero ostvaruje želje. Naime, rotirajući dizajn pruža traženu praktičnost i fleksibilnost. Naravno, ovo nije jedina stvar kojom se The Sero izdvaja od drugih televizora, obzirom da je optimiziran za mobilne uređaje, tako da s nekoliko dodira jednostavno sadržaj s mobitela uz pomoć Tap View opcije možete prebaciti na veliki zaslon The Sero televizora. Ove opcije će cijeniti i obožavati tehnološki osviješteni gledatelji, a među njima i oni mlađi. Još bolja stvar je ono što rotirajući zaslon omogućava, a to je i okomito pregledavanje sadržaja.

 

Samsung The Serif – lider interijera

Samsung_lifestyle/Serif

Dok je većina televizora dizajnirana da se montira na zid ili na TV postolje, The Serif je napravljen s posebno dizajniranim stražnjim dijelom, tako da se može postaviti u središte prostorije. Ikonični dizajn u obliku slova "I", upakiran u tanak okvir, pretvara The Serif u elegantan komad namještaja. Samsung također nudi opcijski metalni stalak koji se spaja s TV-om tako da može stajati samostalno, lako može i biti odvojiv. Zapravo, The Serif predstavlja majstorstvo oblika i funkcije, inspirirano već ranije spomenutim slovom 'I' u Serif fontu, koje zamagljuje granicu između namještaja i TV-a.

Samsung_lifestyle/Samsung_Serif
Nastao je 2015. godine u suradnji s Ronanom i Erwanom Bouroullecom, svjetski poznatim francuskim dizajnerima namještaja, kako bi se spojio s prostorom oko sebe. Uz upečatljiv i jedinstven dizajn tu je i Samsung QLED kvaliteta slike uz Quantum Dot i HDR10+ tehnologiju za bogatu i realističnu sliku. The Serif svojim korisnicima pruža puno iskustvo Smart TV-a koje pokreće Tizen OS s opsežnom bibliotekom sadržaja i pametnim značajkama.

 

Zaključak

Samsung_lifestyle/Serif

Veličanstvena trojka Samsung Lifestyle televizora donosi puno razlika u dizajnu, izgledu i mogućnostima, no, s druge strane, zajedničko im je da sadrže vrhunsku tehnologiju za nevjerojatnu kvalitetu slike. Na taj način, Samsung The Frame, The Sero i The Serif predstavljaju istinski izbor Lifestyle televizora za svakog gledatelja.


Pročitano 247 puta Poslijednja izmjena dana Poslijednja izmjena dana Studeni 26 2021

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja