Sada svi možemo vrhunski gejmati, čak i na mobitelu!

Sada svi možemo vrhunski gejmati, čak i na mobitelu! Istaknuto

Objavljeno u Multimedija Napisao/la  Cobra Travanj 22 2020 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

22. travnja, 2020. | Zagreb 

Sada svi možemo vrhunski gejmati, čak i na mobitelu!

Jedna od najpouzdanijih mjera za ispunjeno slobodno vrijeme je svakako gejming, u čijem se čarobnom svijetu virtualnih likova, izazova pa i adrenalina možemo upustiti samostalno ili u društvu s bližnjima i prijateljima. Bez obzira jesmo li okorjeli gejmeri kojima se trenutno život nije previše promijenio ili tek sad otkrivamo digitalno okruženje koje videoigre pružaju, mnogima od nas nedostaje „bijesno“ računalo ili skupa konzola, zbog čega često zaboravljamo da je gejming moguć i na - našim mobitelima. Na pametnim telefonima moguće je igrati brojne originalne naslove čija se kvaliteta može usporediti s računalima, kao i adaptacija za mobitele popularnih videoigara na drugim platformama.


No dobro, gejming je super, ali što igrati? 

Naravno, kao i u svijetu biranja filmova, čak i pravim gejmerima ponekad je teško odabrati dobar naslov, pogotovo na novoj platformi kao što su mobiteli. Za sve koji tek ulaze u gejming, dobra vijest je da postoje brojne igre različitih žanrova za različite ukuse koje nude vrhunsko iskustvo! Ako želite iskusiti osjećaj preživljavanja, a u isto vrijeme i dobru FPS borbu sličnu PUBG-u, jedna od igara koja je trenutno u trendu je definitivno Garena Free Fire. Svakih deset minuta igrač će se pronaći na pustom otoku gdje se bori s 49 ostalih igrača, a za to je potrebno istražiti mapu, kamuflirati se u okolišu, ali i razvijati svoje vještine u bitci protiv drugih igrača.

 

Za one koji preferiraju krimiće i detektivske priče, tu je The House of Da Vinci 2, najpopularnija igra takve vrste na Android Play Store. Inspirirana Da Vincijevim kodom, igrač pronalazi skrivene objekte, istražuje ormare i police, ali i otključava nove prostorije s pričama kako bi dalje napredovao u igri. Također, mobiteli su poznati po tome da nude zabavno iskustvo i adrenalin putem igara utrkivanja. Tako se i nezaboravni Need for Speed može naći i na vašem popisu, gdje u 2020. možete proživjeti sve lijepe trenutke koje ste kao djeca imali prilikom druženja kod prijatelja kada ste „nabrijavali“ svoj auto. Upalite motore i prisjetite se svog djetinjstva u krugu najbližih, dok utrke s prijateljima moguće je ponoviti kroz online multiplayer!

Za kraj, kao poseban naslov izdvojili bi i Old Man's Journey, čiju kvalitetu potvrđuje i 15 međunarodnih nagrada iz različitih kategorija. Ova originalna igra prati priču usamljenog starca koji je odlučio promijeniti svoju dnevnu rutinu te je krenuo u pustolovine u kojima se upoznaju nova prijateljstva, razrješavaju misteriji, ali i izazovi na putovanju. Igru preporučujemo svima koji žele isprobati nešto novo, pogotovo onima kojima je potreban uvod u gejming svijet i sve njegove čari.

Kakav gejming mobitel mi treba?

Mnogi brendovi prepoznali su da i njihovi pametni telefoni trebaju integrirati značajke za gejming. Tako Samsung u svojoj Galaxy S20 seriji, uz igranje na zaslonu od 120Hz, ima i ugrađeni Game booster te Improved touch response za smanjivanje napornog laga i kašnjenja tijekom dodirivanja ekrana. Testiranja na ovim uređajima pokazala su da se mnoge igre mogu pokrenuti i na 120FPS-a, što će svakako omogućiti najoptimalniji užitak u gejmingu.

Što čekaš? Ako već dugo igraš videoigre, daj si oduška i isprobaj jednu novu platformu, a za vas koji tražite odgovor na višak slobodnog vremena – nova vrsta zabave dostupna vam je na dlanu uz pomoć pametnih telefona.

Pročitano 190 puta Poslijednja izmjena dana Poslijednja izmjena dana Travanj 22 2020
slika 3

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja