Cambridge Audio - DAC Magic XS

Cambridge Audio - DAC Magic XS

Objavljeno u HiFi Napisao  Siječanj 02 2015 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Mnogi korisnici novih tehnologija još nisu upoznali svijet hi-fi-a, već im je osobno računalo ili TV uređaj glavni uređaj multimedijskog uživanja u vlastitom domu.

Mnogi zaljubljenici se već desetljećima trude prenijeti glazbu visoke kakvoće u svoj dom. No, također, utjecaj digitalnog razvoja nije mimoišao niti ovu plemenitu nišu ugode. Glavni izvori glazbe bile su gramofonske ploče, pa čak nekima i kazete, nakon toga je zavladao CD, a u posljednje vrijeme, tu su osobna računala kao najnoviji izbor.

 

No, signal iz računala koji izravno ide u linijsko pojačalo kvalitativno ne zadovoljava standarde audiofila kojima se praktičnost ipak sviđa. Prebacuju se glazbene arhive na tvrde diskove, a za bolju reprodukciju visokokvalitetnih audio zapisa, poput pažljive mp3 kompresije ili flac datoteka brinu se DAC uređaji.Uz njihovu pomoć, digitalna konverzija signala u analogni daje nevjerojatna poboljšanja. Isti postaju sve manji i sve pristupačniji. Mi smo isprobali DAC Magic XS tvrtke Cambridge Audio koji je ujedno i pojačalo za slušalice. Prvo smo povezali računalo s pojačalom, a isprobali smo i varijantu računalo-slušalice.Samo spajanje je trivijalno i traje gotovo trenutno za poboljšanje zvuka je impresivno. Tu je prostornost zvuka, jasnoća, dinamika, a glazba je baš onakva kakva i treba biti, relaksirajuća. Isto smo dobili slušajući preko pojačala, a zvuk u slušalicama nas se još više dojmio.Kako se radi o minijaturnom uređuju koji se može smjestiti u kutiju šibica, bili smo pomalo skeptični prije slušanja, ali, nakon nekoliko taktova, čarolija se preselila u naša slušna osjetila, te smo se teška srca rastali s DacMagicom XS koji počiva na naprednijim high-end dacovima kompanije Cambridge Audio.

Tekst: Božidar Žitnik
24.01.2014.
http://www.audiocinema-art.hr/

Pročitano 2974 puta Poslijednja izmjena dana Poslijednja izmjena dana Kolovoz 10 2015
Božidar Žitnik

Ljubitelj novih tehnologija, zanimanje za primjenu istih u svakodnevnom životu i poslu. Demistifikacija tehnologije i vizija učenja kroz rad i zabavu. Idejni začetnik emisije Novi milenij kao i portala

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja