ICE’21 – sajam za spas nautičke industrije

ICE’21 – sajam za spas nautičke industrije

Vijesti Napisao/la  Cobra Ponedjeljak, 22 Veljača 2021 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

22. veljače, 2021. | Zagreb

Uredio: Božidar Žitnik 

ICE’21 – sajam za spas nautičke industrije 

Najpoznatiji svjetski B2B sajam u čarter industriji, proizvod hrvatske Yachtmaster Grupe, posljednjih šest godina okupljao je predstavnike ove branše iz 45 zemalja kojima je to bila jedina prilika za ugovaranje poslova na preko 7.000 unaprijed ugovorenih sastanaka. U pandemijskim uvjetima ponudili su novo tehnološko rješenje za industriju čija je neizvjesnost velika: virtualni sajam International Charter Expo.


Jedini veliki nautički sajam u prvoj polovici 2021. godine održat će se od 27. do 29. travnja 2021. i ponoviti će uspješan model koji je zamijenio prošlogodišnji otkazani ICE koji je trebao uživo okupiti preko 1.500 sudionika iz cijelog svijeta. Prvi digitalni B2B nautički sajam zbog svoje je inovativnosti nominiran za nagradu Best Virtual Event 2020. od strane Virtual Events Institute.

 

„Prošla je godina bila 'zanimljiva' godina za svakoga, a yachting industrija nije bila iznimka. S obzirom na to da je mnogo B2B i B2C yachting događaja otkazano zbog  pandemije, ideja digitalnog ICE-a nije mogla doći u boljem trenutku. ICE tim je napravio odličan posao, omogućili su nam stotine poslovnih online sastanaka putem svoje platforme. Predivne grafike koje simuliraju nautički sajam, softver za nesmetano organiziranje sastanaka i pravovremena podrška ICE tima učinili su prvi virtualni sajam u nautičkom sektoru iznimno uspješnim.“Elpida Barbaresou, Yacht4Less, Ujedinjeno Kraljevstvo.

 

Travanjski digitalni ICE ponovno će industriji omogućiti jedinstven model razvoja poslovanja: predstavnici tvrtki imat će po 54 raspoloživa termina za sastanke pomoću Handshake softvera. Video sastanci održavat će se u trajanju od 30 minuta, u 350 virtualnih soba za sastanke; svaka tvrtka imat će svoj virtualni štand s personaliziranim avatarima, postojat će mogućnost dijeljenja zaslona i postavljanja online brošura za posjetitelje… Sajam će tako u virtualnom okruženju okupiti čartere, agencije, booking sustave i dobavljače iz više od 35 zemalja nastojeći digitalnim rješenjima približiti izgled i osjećaj realnog sajma. Registracije za ICE’21 otvaraju se 24. veljače i otvorene su do 29. ožujka 2021.

 

Otkazivanje sajmova kao što su BOOT Dusseldorf, Austrian Boat Show, Cannes Yachting Festival, United States Sailboat Show te Salon Nautique u Parizu, onemogućilo je sastanke između 4.000 izlagača iz nautičke industrije. Otkazani sajmovi trebali su činiti više od 30 dana sastanaka za profesionalce iz nautičkog čartera iz preko 100 država no zbog COVID-19 pandemije organizacija takvih sajmova još neko vrijeme neće biti moguća. S obzirom na to da je mnogo nautičkih sajmova otkazano i u 2021. godini digitalni ICE za sada je  jedini način na koji se čarteri, agenti i dobavljači mogu sastati prije početka ljetne sezone. Sastajanje s poslovnim partnerima je u yachting industriji ključno zbog kupnje novih plovila i opreme, ugovaranja suradnji i razvijanja poslovanja.

 

Prvi ICE održan je u Zagrebu 2015. godine, a zbog potrebe za većim prostorom 2019. godine sajam je preseljen iz Zagreba u Beč. Zadnji održan sajam okupio je preko 200 izlagača i preko 1.500 predstavnika tvrtki iz 45 zemalja, koji su održali više od 7.000 sastanaka. Do povratka fizičkog sajma, održava se inovativni model ICE digital.

Pročitano 135 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja