LG-eva pametna TV platforma webOS 6.0 dizajnirana prema načinu na koji gledatelji konzumiraju sadržaj Photo by Quintin Gellar from Pexels

LG-eva pametna TV platforma webOS 6.0 dizajnirana prema načinu na koji gledatelji konzumiraju sadržaj

Vijesti Napisao/la  Cobra Petak, 08 Siječanj 2021 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

08. siječnja, 2021. | Zagreb

Uredio: Božidar Žitnik

 

LG-eva pametna TV platforma webOS 6.0 dizajnirana prema načinu na koji gledatelji konzumiraju sadržaj 

Novi početni zaslon, daljinski upravljač Magic Remote i funkcionalnost donose vlasnicima LG-evih televizora najintuitivnije i najugodnije korisničko iskustvo do sada 

LG Electronics (LG) najavljuje uvođenje platforme webOS 6.0 na svojim pametnim OLED, QNED Mini LED, NanoCell i UHD televizorima za 2021. godinu. Zajedno s novim daljinskim upravljačem Magic Remote, najnovija verzija LG-eve hvaljene pametne TV platforme nudi gledateljima ugodnije i intuitivnije iskustvo otkrivanja sadržaja. Nadograđena umjetna inteligencija LG ThinQ unutar platforme webOS 6.0 podržava nove glasovne naredbe i za Google Assistanta i za Amazon Alexu, što upravljanje televizorom i pretraživanjem streaming usluga, interneta i kanala čini lakšim nego ikad prije.

Korisnici koji su već upoznati s platformom webOS odmah će primijetiti atraktivno nadograđeni početni zaslon redizajniran za poboljšano korištenje te kako bi odgovorio na promjene u potrebama i navikama gledatelja sadržaja. Početni zaslon omogućava brži pristup najčešće korištenim aplikacijama i pojednostavljuje otkrivanje sadržaja s preporukama na temelju preferencija korisnika i povijesti gledanja. Sve je prikazano na cijelom zaslonu kako bi se pokazao željeni sadržaj i povezane informacije pa je tako novi početni zaslon središnje mjesto za postavke i bolji webOS ekosustav.


Osim novog vrhunskog dizajna, daljinski upravljač Magic Remote nudi jednostavnije korištenje opcije prepoznavanja glasa koristeći LG ThinQ, Amazon Alexu ili Google Assistanta. Novi Magic Remote nudi značajke koje su prilagođene korisnicima, uključujući brže veze između televizora i drugih uređaja i posebne tipke za pristup popularnim pružateljima sadržaja kao što su Netflix, Amazon Prime Video i Disney +, a daljinski upravljač je uz to jednostavan za navigaciju, uglađen te jednostavan za držanje i korištenje. NFC funkcija Magic Tap pomoću jednog dodira na Magic Remoteu pruža trenutni pristup mnoštvu uzbudljivih mogućnosti gledanja. Jednostavnim dodirivanjem pametnog telefona na kojemu je omogućena NFC funkcija, gledatelji mogu dijeliti sadržaj sa svojih telefona na televizor ili obrnuto. Korisnici mogu gledati sadržaj pohranjen na mobilnim telefonima na svojim LG televizorima, a pritom i dalje koristiti svoje omiljene aplikacije i značajke na pametnom telefonu.


S obzirom na najnoviju tehnologiju umjetne inteligencije, glasovne kontrole za TV i daljinski upravljač Magic Remote, gledatelji samo moraju pitati kako bi dobili informacije koje ih zanimaju. Magic Explorer, poboljšana verzija LG-evog Magic Linka, pruža informativni sadržaj povezan s onim što se prikazuje na zaslonu, tako da gledatelji mogu saznati više informacija o glumcima, lokacijama i svemu drugome što bi ih moglo zanimati vezano za filmove i emisije koje gledaju. Značajka koja ovisi o sadržaju također pruža najlakše i najjednostavnije iskustvo kupnje za proizvode koji se pojavljuju na odabranim kanalima i LG-evim TV uslugama, uključujući Live TV, Gallery, Settings i TV Guide, mijenjajući boju kursora kad god Magic Explorer ima informacije za dijeljenje.

Osim toga, nova značajka Next Picks analizira preferencije gledatelja kako bi prikazala više sadržaja koji je prilagođen ukusu korisnika. Značajka Next Picks korištenjem podataka iz povijesti gledanja preporučuje dva programa koji se emitiraju uživo ili ponudu set-top boxa, kao i jedan VOD (video on demand) naslov ili aplikaciju koja je najviše po ukusu korisnika, što gledateljima štedi vrijeme i smanjuje gnjavažu oko pronalaska onoga što će gledati sljedeće.

„Najnovija verzija naše otvorene TV platforme webOS 6.0 predstavlja najznačajniju nadogradnju otkako smo webOS prvi put predstavili 2014. godine“, rekao je Park Hyoung-sei, predsjednik kompanije LG Home Entertainment. „Novim izdanjem plaftorme webOS, LG pokazuje svoju predanost pružanju usluga, proizvoda i tehnologija koje odgovaraju potrebama i željama naših cijenjenih korisnika.“

LG-evi najnoviji televizori koji imaju platformu webOS 6.0 bit će izloženi u LG-evom virtualnom izložbenom štandu za vrijeme sajma CES 2021, i to od 11. siječnja.

Pročitano 218 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja