Investicijom vrijednom 19 milijuna kuna Hrvatski Telekom dovodi optiku u Slavonski Brod

Investicijom vrijednom 19 milijuna kuna Hrvatski Telekom dovodi optiku u Slavonski Brod

Vijesti Napisao/la  Cobra Srijeda, 16 Rujan 2020 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

16. rujna, 2020.|Zagreb

Investicijom vrijednom 19 milijuna kuna Hrvatski Telekom dovodi optiku u Slavonski Brod 

  • Hrvatski Telekom na području Slavonskog Broda optiku implementira na pet područja
  • Optička infrastruktura bit će dostupna za 8.000 kućanstava
  • Uvođenjem optike Brođani će moći uživati u gigabitnim brzinama 

S 19 milijuna kuna vrijednim ulaganjem, Hrvatski Telekom započeo je implementaciju najmodernije optičke infrastrukture na području Slavonskog Broda u naseljima Slavonija 1, Slavonija 2, Kolonija i Mikrorajon, te Osječkoj ulici. Planirani završetak implementacije je kraj listopada, a uključenje prvih korisnika očekuje se već početkom studenog ove godine.


Na taj način,  8.000 kućanstava dobiti će mogućnost korištenja prednosti optičke infrastrukture koja omogućuje ultrabrzi internet uz brzine preko 100 Mbit/s, a u budućnosti će te brzine ići i preko 1 Gbit/s. Također, u pripremnoj fazi je i projektiranje optičke mreže u Runjaninovoj i Maričevićevoj ulici, te ulicama Joze Martinovića, Marka Majstorovića i Franje Kuharića. Optika bi na tom području trebala biti uvedena do kraja ove kalendarske godine.

 

Hrvatski Telekom, kao najveći privatni investitor u digitalizaciju u Hrvatskoj, kontinuirano ulaže u razvoj i modernizaciju telekomunikacijske infrastrukture. Realizacijom ovog projekta unaprijedit će se korisničko iskustvo i omogućiti nesmetano korištenje naprednih i inovativnih digitalnih proizvoda kao i usluga poput e-Građana, e-škole, e-zdravlja i e-parkinga, za čije korištenje su esencijalne velike pristupne brzine. Istodobno, uvođenje optičke infrastrukture pridonijet će povećanju konkurentnosti lokalnog gospodarstva.

 

„Kontinuirano unaprjeđenje kvalitete mreže naš je strateški prioritet, a ulaganja u optičku infrastrukturu su osnova tehnološkog, gospodarskog i društvenog razvoja jer omogućuju veće brzine, bolji signal i brojne opipljive koristi za privatne i poslovne korisnike. Cilj Hrvatskog Telekoma je osigurati najbolju uslugu u svim dijelovima Hrvatske i veseli nas što Slavonskom Brodu i Brođanima donosimo modernizaciju i svijet boljih mogućnosti“, izjavio je Boris Drilo, član Uprave Hrvatskog Telekoma za tehniku i informacijsku tehnologiju.

 

„Kao gradonačelnik pozdravljam ovu vrijednu investiciju kojom će se osigurati najbrža i najkvalitetnija telekomunikacijska mreža za građane Slavonskog Broda. Inovativna rješenja koja podižu razinu kvalitete života i rada u današnje vrijeme ponajviše se vezuju uz visoke komunikacijske standarde i digitalizaciju društva te nam je u tom smislu veliko zadovoljstvo što imamo priliku biti dio ovog važnog projekta Hrvatskog Telekoma“, izjavio je Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda.

Pročitano 235 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja