Immersive communication je next big thing - izbori se za svoje mjesto u budućnosti!

Immersive communication je next big thing - izbori se za svoje mjesto u budućnosti!

Vijesti Napisao/la  Cobra Srijeda, 06 Rujan 2017 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 04. rujna 2017. 

Immersive communication je next big thing - izbori se za svoje mjesto u budućnosti!

  • Počele su prijave za drugi Hack it! hackathon Hrvatskog Telekoma, organiziran u partnerstvu s hub:raumom, Microsoftom, Combisom, Samsungom i Tportalom
  • Traži se rješenje iz područja immersive communication, a glavna nagrada je 30.000 kuna te ulazak u hub:raum start-up akcelerator
  • Hack it! će se  održati 28. i 29. listopada u Zagrebu, a prijave traju do 8. listopada

Ukoliko smatraš da si ispred svog vremena, živiš u budućnosti, a sadašnjost ti je retro? Kava s prijateljima zastarjeli ti je način komunikacije i zanimaju te novi immersive communication alati? Virtualna i proširena stvarnost, hologrami i umjetna inteligencija - ako takva i slična komunikacijska tehnološka rješenja imaš u malom prstu, dokaži i prijavi se na Hack it! hackathon Hrvatskog Telekoma, koji će se održati 28. i 29. listopada u Zagrebu. Naravno, nama se ipak čini da „kava“ nikako ne može biti, niti će biti zastarjeli način komunikacije, već čini multidisciplinarni pristup, te svakako prihvatite izazov Hrvatskog Telekoma.


Naime, Hrvatski Telekom i hub:raum Deutsche Telekoma, u suradnji s ostalim partnerima otvaraju prijave na svoj drugi po redu Hack it! hackathon, 24-satni intenzivni rad za inovativne programere, dizajnere i ostale motivirane pojedince ili grupe koje žele realizirati nova kreativna rješenja za suvremenu komunikaciju u digitalnom svijetu. HT-ov hackathon se kompleksnošću postavljene teme i snažnom konkurencijom već prve godine pokazao kao jedan od najzahtjevnijih hackathona u regiji, uz podršku hub:rauma koji je u stalnoj potrazi za inovativnim tehnološkim rješenjima. Poseban partner Hack it!-a je Microsoft, čiji će stručnjaci biti mentori sudionicima, a na događaju će predstaviti i svoja različita tehnološka rješenja.

Prologodinji Hack it

Ovogodišnji Hack it! hackathon, zakazan za 28. i 29. listopad, osim prijavljenih timova, ugostit će preko 130 stručnjaka, mentora te ostalih gostiju iz startup zajednice. Od prijavljenih se očekuje 24 sata hakiranja, kreativnosti i inovacija uz pomoć vrhunskih stručnjaka, a rad koji ponudi najbolje rješenje osvaja nagradu u iznosu od 30.000 kuna, mogućnost realizacije svoje ideje u sklopu hub:raum start-up akceleratora Deutsche Telekoma te druge bogate nagrade partnera. 

Selfie s prologodinjeg Hack it

Hack it! hackathon dio je šireg projekta STEM HUB Hrvatskog Telekoma, u suradnji s Core Communication Product Marketing EU timom iz Bonna i Zagreba i pravo je mjesto za sve one koji žele poticati razvoj vještina u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici. Ako već imaš svoj tim, još bolje - iskoristite priliku i u ugodnoj atmosferi predstavite svoje originalne ideje investitorima i medijima! Osmislite zajedno s Hrvatskim Telekomom komunikaciju budućnosti, prijavite se na Hack it! hackathon od 5. rujna do 8. listopada.

Partneri projekta su hub:raum Deutsche Telekoma, Microsoft, Combis, Samsung i Tportal.hr. Ovakva događanja su zgodan primjer poticanja STEM-a tako da bi bilo šteta ne pokušati ispitati svoje sposobnosti, svakako i uz „kavu“. I kako kažu u Hrvatskom Telekomu: „Vidimo se 28. i 29. listopada u Parku Stara Trešnjevka 2 u Zagrebu na drugom Hack it! hackathonu Hrvatskog Telekoma!“. 

www.hackit.hr

Pročitano 233 puta

Naš Facebook

panasonic lumix g

Plesni studio Fever

fever logo1

Osvoji Meizu mx6

MEIZUMX6 300X250
P7 MEIZU 300 x 250

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, VoxTV, RiTV, TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija i Poljoprivredna TV.

.

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček  Lana LandekaLana Landeka

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja